Stačí uvariť

Vegánsky cícerový vývar

s ryžou

Je krásne koľko prírodných farebných odtieňov dokáže ponúknuť aj naša záhrada. Od silno červenej papriky, cez slabšie červenú paradajku až po oranžovú mrkvu. Ak by sa nám červenej málilo, pridáme ešte. Konkrétne paradajkový pretlak a červenú sladkú papriku. Je to vývar? Nie je to vývar? My sme to tak nazvali, pretože sa to vyvára, ale vy si to kľudne nazvite podľa seba. #hviezdoukuchyne

Cicerovy vyvar

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
3080 kJ / 736 kcal
560 kJ / 133 kcal

Tuky

16 g

2,9 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,4 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

1,6 g

Sacharidy

115 g

20,9 14g

Cukry

14 g

2,5 g

Vláknina

3 g

0,5 g

Bielkoviny

47 g

4,0 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie
Žltá cibuľa (ks)

1

Červená paprika (ks)

1

Mrkva (ks)

1

Cesnak (strúčik)

2

Paradajka (g)

100

Cícer (g)

400

Zeleninový bujón (ks)

1

Olivový olej (ml)

20

Ryža (g)

150

Pretlak paradajkový (g)

100

Paprika sladká (g)

5

Majoránka (g)

5

Oregáno (g)

5

Sušená bazalka (g)

5

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

suroviny na pripravu jedla

Surovín môže byť veľa, ale recept je jednoduchý. Pripravíme si všetko pred seba, aby sme to mali poruke.

nenakrajana zelenina

Najprv budeme potrebovať všetkú zeleninu. Čo treba umyť umyjeme a čo treba ošúpať ošúpeme.

nakrajana zelenina

Keď je všetko umyté a ošúpané, tak suroviny nakrájame na menšie kocky. Cesnak môžeme prelisovať.

zelenina v panvici

V hlbšej panvici alebo hrnci rozpálime olej a pridáme zeleninu nakrájanú v predošlom kroku. Začneme cibuľou a cesnakom. Necháme rozvoňať a pridáme aj zvyšnú zeleninu.

cicer v panvici

Po 5 minútach pridáme aj cícer, majoránku, oregano, bazalku, soľ, čierne korenie, paradajkový pretlak, bujón a zalejeme vodou. Varíme asi 15 minút. Počas toho dáme variť ryžu.

cicerovy vyvar

Keď je ryža uvarená a zelenina je poriadne mäkká, môžeme podávať na stôl. Ideálne je keď zmes už nie je riedka, ale mierne hustá. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Vegánsky cícerový vývar s ryžou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 736 kcal / 133 kcal, Tuky: 16 g / 2.9 g, Sacharidy: 115 g / 20.9 g, Bielkoviny: 47 g / 4 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Červená paprika, Cesnak, Cícer, Mrkva, Olivový olej, Paradajka, Pretlak paradajkový, Ryža, Zeleninový bujón, Žltá cibuľa, Majoránka, Oregáno, Paprika sladká, Sušená bazalka, Soľ, Čierne korenie

3.39

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *