Vietnamský Banh Mi sendvič

s volským okom a mangovým šalátom

To, že recepty na našej stránke sú veľmi chutné je snáď jasné už každému, kto si niečo od nás pripravil. No a potom sú tu recepty, ktoré prekonávajú vysoko nastavenú latku ostatnými jedlami o toľko, že si zaslúžia miesto v sieni slávy tejto stránky (ak jedného dňa taká bude). Je ťažké a zároveň aj ľahké opísať, čo je skvelé na tomto recepte. Všetko. Opečenú žemľu potretú jogurtovou nátierkou, pokrýva marinovaná mrkva a reďkovky, volské oko a koriander a dopĺňa hlávkový šalát s mangom. Fantázia.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1962 kJ / 469 kcal
377 kJ / 90 kcal

Tuky

20 g

3,8 g

nasýtené mastné kyseliny

4 g

0,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

13 g

2,5 g

Sacharidy

54 g

10,4 g

Cukry

14 g

2,7 g

Vláknina

8 g

1,5 g

Bielkoviny

19 g

3,7 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Mrkva (ks)

1

Vajíčko* (ks)

4

Uhorka (ks)

0,5

Cesnak (strúčik)

2

Limetka (ks)

1

Mango (ks)

0,5

Reďkovka (ks)

0,5

Hlávkový šalát (ks)

0,5

Kaiserka (ks)

2

Rybia omáčka (ml)

5

Trstinový cukor (g)

10

Ryžový ocot (ml)

50

Olivový olej (ml)

20

Grécky jogurt* (g)

150

Koriander

 

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

redkovky a mrkva

Do hrnca dáme ryžový ocot, 50 ml vody (2 porcie), polovicu cukru a soľ. Privedieme k varu a vypneme plyn. Mrkvu očistíme a nastrúhame na tenké rezance. Reďkovku nakrájame na plátky. Presunieme do hrnca s horúcou zmesou a necháme lúhovať.

dresing

Na dresing budme potrebovať polovicu prelisovaného cesnaku, šťavu z limetky, cukor, rybiu omáčku, čierne korenie, polovicu oleja. Mango zbavíme šupky, nakrájame na kocky a pridáme do misky s dresingom. Šalát natrháme na menšie kúsky a pridáme do misky. Premiešame.

jogurt

V malej miske spolu zmiešame druhú polovicu cesnaku a grécky jogurt. Jednoduhcá jogurtová nátierka je pripravená. 

Uhorku nakrájame na krúžka. 

Koriander nasekáme nadrobno. Polovicu presunieme do misky s mangom.

volske oko

Na druhej polovici oleja opečieme vajíčka v panvici, ktoré posolíme a okoreníme. 

Kaiserky rozpolíme a môžeme taksito opiecť na panvici.

zemle

Na pečivo natrieme jogurtovú nátierku, na ňu uložíme uhorku, vylúhované reďkovky a mrkvu a prikryjeme vajíčkom. 

sendvic s voslkym okom

Žemle uložíme na taniere a podávame s mangovým šalátom. Vajíčka posypeme zvyšným koriandrom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Vietnamský Banh Mi sendvič s volským okom a mangovým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 469 kcal / 90 kcal, Tuky: 20 g / 3,8 g, Sacharidy: 54 g / 10,4 g, Bielkoviny: 19 g / 3,7 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Grécky jogurt, Hlávkový šalát, Kaiserka, Limetka, Mango, Mrkva, Olivový olej, Reďkovka, Rybia omáčka, Ryžový ocot, Trstinový cukor, Uhorka, Vajíčko, Koriander, Soľ, Čierne korenie

6.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *