Zapekaný “cheesesteak”

s paprikou, hubami, cibuľou a mozzarellou

Môžno ste už počuli o cheeseburgri alebo o cheesecaku, ale čo taký cheesesteak? Presne to sme si dnes pre vás pripravili a bude to výborné a veľmi jednoduché. Do rúry dáme zapiecť zeleninu a huby, na panvici opečieme steak, a na konci to všetko spojíme. Nakrájané mäsko na upečenú zeleninu posypeme syrom a necháme ešte zapiecť. A je to. Už nemusíte čítať recept.  #hviezdoukuchyne

zapekany cheesestake

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
3264 kJ / 780 kcal
725 kJ / 173 kcal

Tuky

64 g

14,2 g

nasýtené mastné kyseliny

32 g

7,1 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

Sacharidy

4 g

0,9 g

Cukry

0 g

0,0 g

Vláknina

0 g

0,0 g

Bielkoviny

48 g

10,7 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie
Ribeye steak* (g)

350

Cesnak (strúčik)

2

Paprika zelená (ks)

0,5

Červená paprika (ks)

1

Mozzarella* (g)

70

Šampiňóny (g)

220

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Maslo* (g)

40

Tymián

5

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

suroviny na pripravu

Prvý krok: Rúru zapneme na 220 stupňov. Umyjeme všetku zeleninu a huby.

zelenina ahuby na pekaci

Papriky nakrájame na pásiky, cibuľu na polmesiačiky a huby na plátky. Premiešame a presunieme na plech pokrytý papierom na pečenie. Na vrch porozdelujeme kúsky polovice masla, prelisovaný cesnak, soľ a čierne korenie a dáme piecť do rúry na 20 minút.

okorenene maso

Na panvici necháme roztopiť zvyšnú časť masla. Medzitým steak umyjeme osušíme a pokryjeme z oboch strán tymiánom, soľou a čiernym korením. Presunieme na panvicu a pečieme 2-5 minút z každej strany podľa našich preferencií.

upecene maso

Upečený steak dáme dole z panvice a nakrájame na plátky. Keď sú papriky prepečené, vyberieme ich z rúry, ale len na chvíľu.

maso na zelenine so syrom

Na zeleninovo-hubovú zmes rozprestrieme opečený steak a posypeme mozzarellou. Vrátime naspäť do rúry a opekáme ešte asi 2 minúty, kým sa syr neroztopí.

zapekany cheesecake

Rozdelíme do tanierov a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Zapekaný “cheesesteak” s paprikou, hubami, cibuľou a mozzarellou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 780 kcal / 173 kcal, Tuky: 64 g / 14.2 g, Sacharidy: 4 g / 0,9 g, Bielkoviny: 48 g / 10,7 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Červená paprika, Cesnak, Maslo, Mozzarella, Paprika zelená, Ribeye steak, Šampiňóny, Žltá cibuľa, Tymián, Soľ, Čierne korenie

7.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *