...

Stačí uvariť

Zapekaný cícer

s paradajkovo-rukolovým šalátom a fetou

Cícer tu nie je prvý a rozhodne nie ani poslednýkrát. Je to skvelý doplnok bielkovín pre vegetariánov, a ak uberieme syr z tohto receptu, tak si pochutia aj vegáni. To, že je to vhodné aj pre tieto stravovacie skupiny neznamená, že to nie je vhodné aj pre mäsožravcov. Chrumkavý zapečený cícer príjemne prekvapí a skvele sa hodí s horčicovou zálievkou. #hviezdoukuchyne

zapekany cicer

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1988 kJ / 475 kcal
568 kJ / 135 kcal

Tuky

26 g

7,4 g

nasýtené mastné kyseliny

6 g

1,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

13 g

3,7 g

Sacharidy

33 g

9,4 g

Cukry

1 g

0,3 g

Vláknina

1 g

0,3 g

Bielkoviny

19 g

5,4 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie
Rukola (g)

50

Feta* (g)

50

Cícer (g)

400

Cesnak (strúčik)

1

Cherry paradajky (g)

100

Citrón (ks)

0,5

Červená cibuľa (ks)

0,5

Dijónska horčica (g)

5

Olivový olej (ml)

30

Oregáno (g)
Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

7. Mlieko a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

Postup

suroviny na pripravu
Suroviny pripravíme, umyjeme, rozbalíme a ideme na to
cicer paradajky a cibula na plechu

Cícer zbavíme nálevu a presunieme do väčšej misky. Do tej istej misky vložíme umyté a nakrájané paradajky a cibuľu nakrájanú na polmesiačiky. Pokropíme zmes s olivovým olejom, pridáme soľ a čierne korenie.

rukola v miske

Obsah misky presunieme na plech pokrytý papierom na pečenie a dáme do rúry čo možno najvyššie. Pečieme asi 15 minút. 

Do tej istej misky vložíme umytú a usušenú rukolu.

suroviny na dresing

Kým sa cícer pečie, pripravíme si zálievku. V miske zmiešame pretlačený cesnak, šťavu z citróna, olivový olej, horčicu, oregano, soľ a čierne korenie.

vsetko spolu v miske pred miesanim

Keď sa paradajky začínajú rozpadávať a cícer hnednúť, zmes je pripravená. Presunieme ju na rukolu, zalejeme zálievkou a pokryjeme nadrobeným feta syrom.

zapeceny cicer

Obsah misky premiešame, poprípade osolíme a okoreníme. Rozdelíme do misiek alebo do tanierov a môžeme si zaplniť bruškaá. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Zapekaný cícer s paradajkovo-rukolovým šalátom a fetou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 475 kcal / 135 kcal, Tuky: 26 g / 7.4 g, Sacharidy: 33 g / 9.4 g, Bielkoviny: 19 g / 5.4 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Červená cibuľa, Cesnak, Cherry paradajky, Cícer, Citrón, Dijónska horčica, Feta, Olivový olej, Rukola, Oregano, Soľ, Čierne korenie

4.59

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Nie je na sklade

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.