Vegetariánsky šištauk

s paradajkovo-uhorkovým šalátom a kari ryžou

Veľmi chutné špajle si vieme vytvoriť aj bez mäsa. Na prvý pohľad by ste si ani nevšimli, že sme mäso zamenili niečím iným. Použili sme kúsky tofu, ktoré sme marinovali v zmesi oregana, sladkej papriky, škorice, sušeného zázvoru, olivového oleja a gréckeho jogurtu. Takto pripravené špajle zapečieme v rúre a podávame so zeleninovým šalátom a kari ryžou. 

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2297 kJ /
549 kcal
478 kJ /
114 kcal

Tuky

24 g

5,0 g

nasýtené mastné kyseliny

4 g

0,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

8 g

1,7 g

Sacharidy

55 g

11,4 g

Cukry

12 g

2,5 g

Vláknina

2 g

0,4 g

Bielkoviny

29 g

6,0 g

Čas

60 minút

Suroviny na 2 porcie

Biely jogurt* (g)

200

Červená cibuľa (ks)

0,5

Cesnak (strúčik)

3

Citrón (ks)

0,5

Olivový olej (ml)

20

Paradajka (ks)

1

Pretlak paradajkový* (g)

30

Ryža (g)

100

Tofu* (g)

300

Uhorka (ks)

0,5

Kari korenie

 

Oregano 

 

Paprika sladká mletá

 

Škorica

 

Zázvor mletý

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

korenie na marinadu

V stredne veľkej miske spolu zmiešame oregano, sladkú mletú papriku, škoricu, sušený zázvor, soľ, čierne korenie, olivový olej, pretlak a polovicu jogurtu.

tofu sa marinuje

Tofu nakrájame na kocky a vložíme do misky s marinádou. Dôkladne premiešame a odložíme marinovať do chladničky. Necháme ho tam aspoň 15 minút (ideálne 1 hodinu).

tofu na spajlach

Rozohrejeme rúru na 220 stupňov. Tofu vyberieme z chladničky a ponapichujeme ho na špajle. Špajle umiestníme na pekáč tak, aby sa tofu neodtýkalo dna pekáča. Pečieme v rúre asi 30 minút.

uvarena kari ryza

Rozohrejeme rúru na 220 stupňov. Tofu vyberieme z chladničky a ponapichujeme ho na špajle. Špajle umiestníme na pekáč tak, aby sa tofu neodtýkalo dna pekáča. Pečieme v rúre asi 30 minút.

salat

Do stredne veľkej misky postupne vkladáme nakrájanú uhorku, paradajku a cibuľu. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Pokropíme citrónovou šťavou a pridáme prelisovaný cesnak. Premiešame a odložíme nabok.

vegetariánsky šištauk

Polovicu taniera vyplníme ryžou a šalátom a tú druhú, upečenými tofu špajlami. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Vegetariánsky šištauk s paradajkovo-uhorkovým šalátom a kari ryžou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 549 kcal / 114 kcal, Tuky: 24 g / 5,0 g, Sacharidy: 55 g  / 11,4 g, Bielkoviny: 29 g / 6,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Biely jogurt, Červená cibuľa, Cesnak, Citrón, Olivový olej, Paradajka, Pretlak paradajkový, Ryža, Tofu, Uhorka, Kari korenie, Oregano, Paprika sladká mletá, Škorica, Zázvor mletý, Soľ, Čierne korenie

Ak všetky suroviny nepotrebujete, môžete si vybrať zo zoznamu, ktoré Vám prinesieme domov.

5.39

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *